Σολτς: Η γερμανική οικονομία απειλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Σολτς: Η γερμανική οικονομία απειλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Απειλή για τη γερμανική οικονομία συνιστά ο πόλεμος στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, προειδοποίησε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Πρέπει να κατανοήσουμε πολύ καλά ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία εγείρει για μας προκλήσεις αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων», δήλωσε ο Σολτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας στο Βερολίνο. Και πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες διατυπώνουν έντονες ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια λόγω των ελλείψεων στις παραδόσεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ενοχή της Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγελέας

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την καλή πορεία της οικονομίας μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», τόνισε ο καγκελάριος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής δύναμης. Σολτς και Αμπντάλα καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, «να σταματήσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποσύρει τις δυνάμεις εισβολής», ενώ ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε την επιθυμία του για διαβουλεύσεις με αντικείμενο τον τερματισμό του πολέμου.

«Η ύφεση γίνεται ολοένα και περισσότερο πιθανότερη», προειδοποίησε σήμερα στην ιστοσελίδα του γερμανικό οικονομικό ερευνητικό ινστιτούτο ZEW σημειώνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Ρωσία «μειώνουν σημαντικά τις οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία». Το ινστιτούτο, που παρακολουθεί από το 1991 την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σημείωσε τη «μεγαλύτερη εδώ και πάρα πολλά χρόνια πτώση των οικονομικών προσδοκιών » για τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα