Ακρίβεια: Ενίσχυση σε ευάλωτους με το βλέμμα… στις Βρυξέλλες – Πολιτικές “συμπληγάδες” ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός

 Ακρίβεια: Ενίσχυση σε ευάλωτους με το βλέμμα… στις Βρυξέλλες – Πολιτικές “συμπληγάδες” ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός

“Έχουμε πλήρη συναίσθηση των επιπτώσεων που διαμορφώνουν στην ελληνική οικονομία οι διεθνείς κρίσεις” τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πως τα ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται από τις συμπληγάδες της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως “ η Κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και με ρεαλισμό. Λαμβάνει άμεσα μέτρα που δεν θα υπονομεύουν το μέλλον της χώρας”.

Της Άννας Καραβοκύρη

Εξάλλου, εντός της εβδομάδας θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις και τον πληθωρισμό που χτυπούν την ελληνική οικονομία.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη, αλλά και θα εστιάζουν πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ευνοηθούν από τα νέα μέτρα όσο το δυνατόν περισσότεροι ευάλωτοι πολίτες.

  • “Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε θεσμικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της, αλλά και κάθε μηχανισμό του κράτους για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της  κερδοσκοπίας” υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση τονίζουν ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει το βάρος που προκαλούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι διεθνείς ανατιμήσεις χωρίς να δίνει “ψεύτικες υποσχέσεις για ανεφάρμοστα μέτρα στη μείωση της τιμής των καυσίμων”.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επιμείνει και θα εντείνει τις προσπάθειες της για την άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αναμένονται από την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή να λάβει αποφάσεις  στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 24-25 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα