Papa John’s: Ο Αμερικανός της (ρωσικής) πίτσας που αψηφά τις κυρώσεις και κρατά ανοικτά 190 καταστήματα

 Papa John’s: Ο Αμερικανός της (ρωσικής) πίτσας που αψηφά τις κυρώσεις και κρατά ανοικτά 190 καταστήματα

Η Papa John’s International δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέστειλε όλες τις εταιρικές της δραστηριότητες στη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα άλλων αμερικανικών εμπορικών σημάτων υψηλού προφίλ όπως τα McDonald’s και τα Starbucks.

Ωστόσο, τα 190 εστιατόρια Papa John’s στη χώρα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και να πωλούν πίτσες. Και δεν έχουν σχέδια να σταματήσουν.

Αυτά τα καταστήματα του Papa John ανήκουν κυρίως σε Ρώσους μέσω μιας συμφωνίας franchise με μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Christopher Wynne, έναν Αμερικανό από το Κολοράντο που ζει με μερική απασχόληση και εργάζεται στην Ρωσία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Και παρόλο που ο πόλεμος με την Ουκρανία συνεχίζεται και πολλές παγκόσμιες μάρκες τροφίμων και λιανοπωλητές αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους και σταματούν να πωλούν αγαθά στη Ρωσία, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει με τη λειτουργία του, είπε ο κ. Wynne, 45 ετών.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορώ να κάνω ως άτομο είναι να δείξω συμπόνια για τους ανθρώπους, τους υπαλλήλους μου, τους δικαιοδόχους και τους πελάτες μου χωρίς να τους κρίνω λόγω των πολιτικών στην εξουσία», είπε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων είναι πολύ ξεκάθαροι και κατανοούν τη σκοτεινή βαρύτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Και, στο τέλος της ημέρας, εκτιμούν μια καλή πίτσα».

Den of Rich #029 - Christopher Wynne

Η εταιρεία του Wynne, PJ Western, διαχειρίζεται 190 εστιατόρια Papa John’s στη Ρωσία και παρά την απόφαση της συνεργασίας για την πίτσα να αναστείλει τη λειτουργία του, αυτός και οι συνεργάτες του franchise δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η εταιρεία πίτσας είναι μόνο μία από τις πολλές αλυσίδες εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης που διακόπτουν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία. Το Burger King την Πέμπτη έγινε το τελευταίο που το έκανε, ακολουθώντας τα βήματα των McDonald’s, KFC, Pizza Hut και Papa John’s International.

Πηγή: N.Y Times, Daily Mail

Σχετικά Άρθρα