Κυρώσεις στον Μπάιντεν επιβάλλει η Ρωσία – Η σκωπτική απάντηση του Λευκού Οίκου

 Κυρώσεις στον Μπάιντεν επιβάλλει η Ρωσία – Η σκωπτική απάντηση του Λευκού Οίκου

Σε αντίποινα για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της, η Μόσχα ανακοίνωσε πως στην λίστα των πολιτικών αξιωματούχων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Ρωσία βρίσκονται και εκείνα του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών Λόιντ Όστιν, του αρχηγού της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η παράλειψη της λέξης «τζούνιορ» από το πλήρες όνομα του προέδρου των ΗΠΑ (σ.σ. Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν τζούνιορ) από πλευράς της Μόσχας σε ότι αφορά τις ρωσικές κυρώσεις οδήγησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην εξής περιπαικτική δήλωση.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

«Νομίζω πως είμαστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί να έχουμε… άμεσες ή έμμεσες διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, θα μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του αναστοχασμού.

Δέον να σημειωθεί πως η απάντηση του Λευκού Οίκου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και χιουμοριστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προεξάρχοντος του Twitter.

Σχετικά Άρθρα