Η Ισπανία ζητά από την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Η Ισπανία ζητά από την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, ζητώντας του να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στη Ρωσία και να θέσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ισπανικό ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Αλμπάρες τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή που απαιτεί αίσθημα ευθύνης και όραμα για το μέλλον από όλους τους παγκόσμιους ηγέτες».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε επίσης ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας δεν είναι εύκολες για κανέναν, αλλά εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή του σε αυτές και την προθυμία να αναλάβει τις συνέπειες.

https://twitter.com/Xiani_PCh/status/1503429413756624910

Μια συνομιλία στην οποία ο Αλμπάρες επανέλαβε επίσης την καταδίκη της Ισπανίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι «η Ρωσία έχει υπονομεύσει τα θεμέλια της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη» και «απειλεί τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της».

Επιπλέον, ο Αλμπάρες επέμεινε ότι «η Ισπανία είναι πλήρως αφοσιωμένη στις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα