Μπρεντ Ρενό: Ο Αμερικανός βραβευμένος σκηνοθέτης και ρεπόρτερ σκοτώθηκε από σφαίρα στο Ιρπίν- Γύριζε ντοκιμαντέρ

 Μπρεντ Ρενό: Ο Αμερικανός βραβευμένος σκηνοθέτης και ρεπόρτερ σκοτώθηκε από σφαίρα στο Ιρπίν- Γύριζε ντοκιμαντέρ

Ο Brent Renaud, δεξιά, και ο αδελφός του Craig στο Little Rock, Ark., το 2007.Πίστωση…Oscar Hidalgo/The New York Times

Ο Μπρεντ Ρενό, βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, σκοτώθηκε την Κυριακή στην Ουκρανία ενώ έκανε ρεπορτάζ σε προάστιο της πρωτεύουσας Κιέβου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο κ. Ρενό, 50 ετών, είχε εργαστεί για διάφορους αμερικανικούς οργανισμούς ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των HBO, NBC και The New York Times. Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι σκοτώθηκε στο Ίρπιν, ένα προάστιο που ήταν ο τόπος έντονων βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι λεπτομέρειες του θανάτου του δεν έγιναν αμέσως σαφείς. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε επίσης.

Ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο Renaud «πλήρωσε με τη ζωή του για την απόπειρα αποκάλυψης της ύπουλης, σκληρότητας και σκληρότητας του επιτιθέμενου», ωστόσο οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του είναι μέχρις ώρας αδιευκρίνιστες, όπως γράφουν και οι New York Times. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Renaud είχε συνεργαστεί με τους Times τα προηγούμενα χρόνια , πιο πρόσφατα το 2015, αλλά “δεν ήταν σε αποστολή για την εταιρεία στην Ουκρανία”, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Οι πρώτες αναφορές ότι εργαζόταν για τους Times στην Ουκρανία κυκλοφόρησαν επειδή βρέθηκε με ένα σήμα τύπου Times που είχε εκδοθεί για μια αποστολή πριν από χρόνια.

«Λυπούμαστε πολύ για το θάνατο του Brent Renaud», δήλωσε η Danielle Rhoades Ha, εκπρόσωπος των Times. «Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης».

Ο κ. Renaud δούλευε συχνά με τον αδελφό του, Craig Renaud, και κέρδισε ένα βραβείο Peabody για ένα ντοκιμαντέρ Vice News για ένα σχολείο στο Σικάγο. Οι δυο τους έχουν δουλέψει σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα από ζώνες συγκρούσεων και hot spots σε όλο τον κόσμο.

Who Was Brent Renault From New York Times? Journalist Killed In Ukraine,  Wikipedia & Wife

Ποιός ήταν

Ο Brent Renault εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας για τους New York Times. Είχε ένα σήμα Τύπου που έδειχνε τους New York Times ως έκδοσή του και πίστευαν ότι βρισκόταν στην αποστολή τους για την Ουκρανία.

Στη συνέχεια, οι Times εξέδωσαν μια δήλωση και διευκρίνισαν ότι δεν έκανε την αποστολή τους στην Ουκρανία. Επιβεβαίωσαν ότι είχε εργαστεί στο παρελθόν για αυτούς και πιο πρόσφατα το 2015.

Ο Renault ήταν Αμερικανός δημοσιογράφος, φωτογράφος, κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης που βρισκόταν στην Ουκρανία. Ήταν σε ένα ξένο φορτηγό τύπου που βιντεοσκοπούσε Ουκρανούς πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα όταν τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε τον θάνατο του Μπρεντ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, πυροβολήθηκε και ένας ακόμη δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Αποκάλυψαν ότι έπρεπε να πληρώσει με τη ζωή του σε μια προσπάθεια να επιδείξει την σκληρότητα του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από τους N.Y Times

Σχετικά Άρθρα