Ζήτησε το Ισραήλ από τον Ζελένσκι να υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις;- Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

 Ζήτησε το Ισραήλ από τον Ζελένσκι να υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις;- Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

Πηγή: BBC/EPA

Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να «παραδοθεί» στις ρωσικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett ταξίδεψε στη Μόσχα για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο Πούτιν το περασμένο Σάββατο και μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Μπένετ προσπάθησε να πιέσει την Ουκρανία να τηρήσει τους ρωσικούς όρους για να τερματίσει τον πόλεμο.

Η πηγή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα ξεκίνησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος είπε στον Ουκρανό ηγέτη: «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά». Η απάντηση του κ. Ζελένσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν απλά: «Σας ακούω».

Ωστόσο, έτερος ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος χαρακτήρισε την αναφορά “προφανώς ψευδή”.

«Ο Μπένετ δεν έχει πει σε κανένα σημείο στον Ζελένσκι πώς να ενεργήσει, ούτε έχει καμία πρόθεση», είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στην πραγματικότητα, «το Ισραήλ προτείνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αξιολογήσει τα γεγονότα πιο επαρκώς», έγραψε στο Twitter ένας σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα