Τι συμβαίνει με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Μόσχα που μεταδίδει από την Κυψέλη; Η απάντηση της διοίκησης

 Τι συμβαίνει με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Μόσχα που μεταδίδει από την Κυψέλη; Η απάντηση της διοίκησης

Χωρίς ανταποκριτή στη Μόσχα βρίσκεται η ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να μην διαθέτει απευθείας ενημέρωση από την ρωσική πρωτεύουσα.

Η ΕΡΤ αρνείται… κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο όμως το θέμα έχει σηκώσει αρκετή σκόνη με την αναπληρώτρια Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασία Γκαρά, να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό & κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, «για το φιάσκο με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα», κάνοντας λόγο για «ενδεχόμενη εξαπάτηση της κοινής γνώμης με ευθύνη της διοίκησης της ΕΡΤ».

Η κ. Γκαρά επισημαίνει τις παλινωδίες της διοίκησης της ΕΡΤ οι οποίες, όπως αναφέρει, οδήγησαν σε ενημερωτικό μπάχαλο σχετικά με την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία, και θέτει κρίσιμα ερωτήματα.

Επικαλούμενη μάλιστα τις δημόσιες καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και του επί χρόνια ανταποκριτή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη ρωσική πρωτεύουσα, θέτει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα παρακάτω ερωτήματα:

Αληθεύει ότι ο δήθεν ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έκανε ρεπορτάζ από την Αθήνα;
Αληθεύει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης του δεν βρέθηκε καθόλου ή ελάχιστο διάστημα στη ρωσική πρωτεύουσα;

Αληθεύει πως η ΕΡΤ ΑΕ καταβάλει στον «αόρατο» ανταποκριτή μισθό άνω των 20.000 ευρώ ετησίως, όντας ο ίδιος απών από τον τόπο εργασίας του;
Με ποια επαγγελματική σχέση και ιδιότητα ο συγκεκριμένος «ανταποκριτής» εμφανίζεται να παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε κυπριακό κανάλι;
Έχει λάβει άδεια παράλληλης απασχόλησης από την ΕΡΤ;
Τέλος, η κ. Γκαρά υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που οι καταγγελίες επαληθευτούν, θα πρέπει να ζητηθούν οι παραιτήσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ και του Γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, ως ελάχιστη επανόρθωση για το φιάσκο που συντελέστηκε με ευθύνη τους

Η «Αυγή» ανήρτησε σχετικό βίντεο όπου η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου παρουσίαζε τον δημοσιογράφο ως ανταποκριτή από τη Μόσχα.

Νωρίτερα οι «πηγές» της ΕΡΤ ανέφεραν τα εξής:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο Αντ1, ο Σκάι, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία πόσο μάλλον όταν εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».