“Φοβάμαι πως η οικογένειά μου αργοπεθαίνει στην Μαριούπολη”- Η συγκλονιστική περιγραφή μιας Ουκρανής δασκάλας που ζει στη Σκωτία

 “Φοβάμαι πως η οικογένειά μου αργοπεθαίνει στην Μαριούπολη”- Η συγκλονιστική περιγραφή μιας Ουκρανής δασκάλας που ζει στη Σκωτία

Μια δασκάλα δημοτικού σχολείου από τη Σκωτία φοβάται ότι η οικογένειά της «σιγά και σιωπηλά πεθαίνει» σε ένα κελάρι στην Ουκρανία.

Η Έλενα Κόβεντρι, 48, που ζει στο Penicuik, στο Midlothian, έχασε την επικοινωνία με τη μητέρα και τον αδερφό της σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες.

Μίλησε στο BBC και είπε ότι ήταν για αρκετές μέρες ανυπόφορο να μην γνωρίζει αν ήταν ζωντανοί ή νεκροί.

Πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στο νότιο λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία περικυκλώνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός λέει ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και νερού στην πόλη και η παροχή ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου είναι κατακερματισμένη.
«Αυτό δεν είναι πια πόλεμος. Είναι η Ρωσία ενάντια στην ανθρωπότητα»
Η ουκρανική πόλη Μαριούπολη είναι «κοντά στην καταστροφή»
Υπήρξαν αναφορές ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το χιόνι για να πιουν νερό και προσπαθούν να μαγειρέψουν φαγητό σε ανοιχτές εστίες έξω.

Η κ. Coventry είπε ότι η 82χρονη μητέρα της, Luda Petrenko, και ο αδερφός της Dmitriy Petrenko, 46 ​​ετών, βρίσκονταν στην περιοχή Vostochny της Μαριούπολης.

«Η μητέρα και ο αδερφός μου είναι μόνο δύο από τους περισσότερους από 80.000 ανθρώπους που είχαν κολλήσει στην περιοχή της Αριστερής Όχθης επειδή κρύβονταν στο κελάρι τους και δεν γνώριζαν για τα λεωφορεία εκκένωσης», είπε.
«Είναι όλα πολυώροφα τετράγωνα πύργων εκεί και από κάτω υπάρχουν κελάρια όπου είναι οι σωλήνες κοινής ωφέλειας και εκεί κρύβονται όλοι, δεν είναι καταφύγιο.

Χάρτης που δείχνει τη ρωσική στρατιωτική προέλαση προς την Ουκρανία από το νότο

«Αν και τους λένε να έχουν πάντα προμήθειες τροφίμων, αυτά θα έχουν τελειώσει μέχρι τώρα».

Και πρόσθεσε: «Κάθονται σε ένα κρύο, σκοτεινό κελάρι εδώ και πολύ καιρό και δεν ξέρω αν τους έχει μείνει φαγητό ή αν ο αδερφός μου αναγκάστηκε να φύγει για να πολεμήσει, αφήνοντας πίσω τη μητέρα μου.

“Είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή. Κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Χρειάζονται βοήθεια. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τόσο ανήσυχος. Αυτό είναι φρικτό.”

Η κυρία Κόβεντρι έφυγε από την Ουκρανία πριν από 20 χρόνια, όταν παντρεύτηκε τον Σκωτσέζο σύζυγό της, Άντριου.

Είπε: «Δεν μπορώ να περιγράψω την αίσθηση ότι δεν ξέρω πόσο υποφέρουν ή αν είναι νεκροί ή ζωντανοί.

«Πώς μπορώ να περιγράψω πώς αισθάνομαι όταν σκέφτομαι πώς αργά και σιωπηλά πεθαίνουν αυτή τη στιγμή;»

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα