Ο Κουλέμπα διαψεύδει τον Πούτιν: “Μηδενική πρόοδος” στις συνομιλίες

 Ο Κουλέμπα διαψεύδει τον Πούτιν: “Μηδενική πρόοδος” στις συνομιλίες

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικός, Ντμίτρο Κουλέμπα, διέψευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε λόγο νωρίτερα για ορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες και επανέλαβε ότι η χώρα θα μπορούσε να συμβιβαστεί σχετικά με το ουδέτερο καθεστώς αν της προσφέρονταν εγγυήσεις ασφαλείας. 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου την Πέμπτη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ δεν απέδωσαν καμία πρόοδο. 

“Υπήρξε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες, οπότε μου είναι δύσκολο να καταλάβω σε τι είδους πρόοδο αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν”, δήλωσε ο Κουλέμπα στο Bloomberg. 

Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες δεν επηρεάζουν επίσης τη συμπεριφορά της Ρωσίας επί του εδάφους, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας θα ήταν χρήσιμη. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πούτιν έκανε λόγο για ορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν θα πλήξουν τη ρωσική ανάπτυξη και ότι η χώρα του θα καταλήξει πιο ισχυρή από αυτό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κρεμλίνο, ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι “υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως μου λένε οι διαπραγματευτές της πλευράς μας”, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται “πρακτικά σε καθημερινή βάση”.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν ανέπτυξε παραπάνω το θέμα στις δηλώσεις που έκανε στις κάμερες, αλλά επισήμανε ότι θα συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες με τον λευκορώσο ομόλογό του.

Σχετικά Άρθρα