Δεν υπήρξε παρέμβαση στο κείμενο των Ευρωπαίων υπουργών Πολιτισμού λέει η Μενδώνη

 Δεν υπήρξε παρέμβαση στο κείμενο των Ευρωπαίων υπουργών Πολιτισμού λέει η Μενδώνη

Στη Βουλή έφερε το θέμα της «παραχάραξης κειμένου των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της ΕΕ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πάνος Σκουρολιάκος, αναφερόμενος στη διακήρυξη για αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας που συνυπέγραψαν και δεν υπάρχουν οι φράσεις περί «διακοπής των σχέσεων της Ε.Ε. με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας…».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, κάλεσε τον κ. Σκουρολιάκο να δει το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στον ιστοσελίδα του υπουργείου για το εάν υπήρξε παραχάραξη και σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους Ρώσους καλλιτέχνες η υπουργός είπε πως δεν είναι

«δεν είμαστε αντίθετοι» και τόνισε πως το υπουργείο στέκεται απέναντι «σε κάθε μέσο ενίσχυσης της ρωσικής προπαγάνδας μέσω της τέχνης».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρολιάκος είπε η πολιτική της κυβέρνησης είναι η φίμωση, και η απαγόρευση με ό,τι διαφωνεί. Η υπουργός Πολιτισμού απαγορεύει τη διακίνηση έργων τέχνης είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετέφερε καταγγελία του πιανίστα Πάνου Γαλανόπουλου, ότι το ρεσιτάλ του ρώσου πιανίστα, Γκριγκόρι Σοκόλοφ στο Μέγαρο Μουσικής «απενεργοποιήθηκε από το σύστημα», την ώρα που οι συναυλίες του σε άλλες χώρες γίνονται κανονικά.

Ανταπαντώντας, η κ. Μενδώνη παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής για τους λόγους αναβολής της συναυλίας του Γκ. Σοκόλοφ.

Σχετικά Άρθρα