Προβλήματα στην Αθηνών – Λαμίας λόγω χιονιού – Δρόμοι κλειστοί στην Αττική, ποια σχολεία δεν λειτουργούν

 Προβλήματα στην Αθηνών – Λαμίας λόγω χιονιού – Δρόμοι κλειστοί στην Αττική, ποια σχολεία δεν λειτουργούν

Λίγο πριν από τις 07:00, η εθνική Αθηνών – Λαμίας, από τις Αφίδνες και πάνω έκλεισε και στα δυο ρεύματα για όλα τα οχήματα. Ωστόσο, σχεδόν μισή ώρα αργότερα, όπως δήλωσε ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής στον ΣΚΑΪ, η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας άνοιξε από την Καλυφτάκη και από τα διόδια Αφιδνών και προς τα πάνω, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει ήδη κάνει την… εμφάνισή της στην Αττική, με το χιόνι να πέφτει πυκνό!  Στην Αττική οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν και να είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Τα σχολεία στη βόρεια και ανατολική Αττική σήμερα θα μείνουν κλειστά, ενώ η τροχαία έχει επιβάλει διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση ή η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Αναλυτικότερα:

Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια των Αφιδνών και πάνω, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, την Περιφερειακή Αιγάλεω και σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας.

Στην Αττική, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 

Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών 

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του  “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής, 

Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής 

Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμητό.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Βόρεια και Ανατολική Αττική. Εξαιρείται ο δήμος Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου θα είναι κλειστά μόνον το 3ο δημοτικό Πανοράματος και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βούλας.

Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Βίλλια και Ερυθρές.  

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά, θα γίνει τηλεκπαίδευση. 

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστοί θα παραμείνουν επίσης  όλοι οι βρεφονηπιακοί  σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στο Δήμο Φυλής.

Σχετικά Άρθρα