Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Ο Πούτιν θα κλιμακώσει την σύγκρουση-“Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει”

 Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Ο Πούτιν θα κλιμακώσει την σύγκρουση-“Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει”

Όπως μεταδίδει το CNN, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως έναν «πόλεμο που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανό να κλιμακώσει τη σύγκρουση χωρίς καμία ανησυχία για τον αριθμό των αμάχων που θα χάσουν τη ζωή τους. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση των επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών στο Κογκρέσο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άβριλ Χέινς δήλωσε σε ακρόαση στο Κογκρέσο την Τρίτη ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι ο Πούτιν είναι απίθανο να αποθαρρυνθεί από τις αναποδιές που αντιμετώπισε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι διπλασιάζει την εκστρατεία του να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή «αποφασισμένος να κυριαρχήσει και να ελέγξει την Ουκρανία» με βάση μια σειρά από υποθέσεις ότι η σύγκρουση θα ήταν επιτυχής, συμπεριλαμβανομένου ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη, ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν επαρκώς και πως είχε «οχυρώσει» την οικονομία του και ότι ο στρατός του ήταν ικανός για μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη με ελάχιστο κόστος.

Ο υποστράτηγος Σκοτ ​​Μπέριερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών, είπε ότι η κοινότητα των πληροφοριών εκτιμά με «χαμηλή σιγουριά» ότι μεταξύ 2.000 και 4.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της τον περασμένο μήνα.

Σχετικά Άρθρα