Στον Βόσπορο η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τι θα συζητήσουν

 Στον Βόσπορο η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τι θα συζητήσουν

Με διευρυμένη ατζέντα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας το κλίμα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το γεγονός ότι ο Ερντογάν απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό για να συναντηθούν στην προεδρική κατοικία του δείχνει τη θέληση της τουρκικής πλευράς για αυτή τη συνάντηση. 

Ουκρανία: Τα ψέμματα της προπαγάνδας του πολέμου που έγιναν viral- “Επιστράτευσαν” στο πλευρό των Ρώσων ακόμα και τον Στίβεν Σίγκαλ!

Στην ατζέντα της συνάντησης θα πρωταγωνιστήσουν τα ελληνοτουρκικά και η ουκρανική κρίση, ενώ εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει για θέματα ενεργειακά, αλλά και το προσφυγικό. 

Σημειώνεται ότι αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο κι έπειτα θα μεταβεί στην προεδρική κατοικία. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ώρα της συνάντησης. 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα