Ολική αποχώρηση της Shell από τη Ρωσία

 Ολική αποχώρηση της Shell από τη Ρωσία

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Shell ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε οικονομική δραστηριότητα στη Ρωσία, μετά τις διεθνείς πιέσεις που υπάρχουν για απομόνωση της Μόσχας. Κλείνει ακόμα και τα πρατήρια καυσίμων στη χώρα.

Η Shell, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, αποσύρεται από όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου, των προϊόντων πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου, «με σταδιακό τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ενεργειακού κολοσσού έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας επέκρινε τη Shell ότι συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, λέγοντας πως η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι αυτό το πετρέλαιο είναι βαμμένο με αίμα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφασή μας την περασμένη εβδομάδα να αγοράσουμε ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου που θα διυλιστεί σε προϊόντα όπως η βενζίνη και το ντίζελ — παρόλο που έγινε με την ασφάλεια των προμηθειών στην πρώτη γραμμή της σκέψης μας — δεν ήταν σωστή και είμαστε συγγνώμη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.

Σχετικά Άρθρα