Ισπανία: Σουπερμάρκετ βάζουν “κόφτη” στην πώληση ηλιέλαιου λόγω Ουκρανίας

 Ισπανία: Σουπερμάρκετ βάζουν “κόφτη” στην πώληση ηλιέλαιου λόγω Ουκρανίας

Exif_JPEG_PICTURE

Πολλά σουπερμάρκετ στην Ισπανία έχουν αρχίσει να βάζουν «κόφτη» στις πωλήσεις τους σε ηλιέλαιο, προκειμένου να μην υπάρξει η δυνατότητα συσσώρευσης αποθέματος από τους καταναλωτές, καθώς υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις στην αγορά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

«Λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία έχουμε προβλήματα στον ανεφοδιασμό με ηλιέλαιο. Για αυτόν τον λόγο επιτρέπεται η αγορά μόνο τριών μπουκαλιών του ενός λίτρου ή μιας συσκευασίας των πέντε λίτρων ανά πελάτη την ημέρα» αναφέρεται, με μικρά γράμματα, στα ράφια πολλών σουπερμάρκετ της αλυσίδας Corte Inglés στη Μαδρίτη.

Το μέτρο του μετριασμού των πωλήσεων υιοθετήθηκε επειδή οι καταναλωτές «στράφηκαν στο ηλιέλαιο» προκαλώντας μια «μη φυσιολογική ζήτηση» του προϊόντος, σύμφωνα με την Asedas, την ισπανική Ένωση Προμηθευτών Σουπερμάρκετ.

Ορισμένοι καταναλωτές φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν ελλείψεις, επειδή η Ουκρανία αποφάσισε την Κυριακή, εν μέσω του πολέμου, ότι οι εξαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων, ανάμεσά τους και το ηλιέλαιο, θα επιτρέπονται στο εξής κατόπιν ειδικής άδειας των αρχών.

Ο Πριμιτίβο Φερνάντεθ, διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Βρώσιμων Ελαίων (Anierac) διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης».

Η Ουκρανία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την παραγωγή και τις εξαγωγές ηλιελαίου.

https://twitter.com/Maik54790594/status/1501190632559333377

Σχετικά Άρθρα