ΚΙΝΑΛ για Ζαχάροβα: Πριν ειρωνευόταν και τώρα συνεχίζει τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μαρία Ζαχάροβα, που πριν μερικές μέρες ειρωνευόταν την διεθνή κοινή γνώμη αναφορικά με το πότε θα γίνει η εισβολή για να προγραμματίσει τις διακοπές της, σήμερα με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες συνεχίζει τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας.

Ρωσία: Οι τέσσερις όροι για να σταματήσει η εισβολή στην Ουκρανία – “Στον αέρα” ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων

«Η Ελλάδα καταδικάζει τη βάρβαρη και παράνομη εισβολή στην Ουκρανία και στέκεται πάντα στην πλευρά του απόλυτου σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Με το ρωσικό λαό μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, αλλά η ηγεσία της Ρωσίας με τις επιλογές της, που βασίζονται σε έναν επικίνδυνο αυτοκρατορικό αναθεωρητισμό, καταδικάζει τη χώρα σε διεθνή απομόνωση και οδηγεί την ανθρωπότητα σε σκοτεινά μονοπάτια», σημειώνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ προέβη σε μερικές άκρως προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «για χάρη των ασαφών και αμφίβολων στόχων, η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την ίδια την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, που μόλις χθες η ίδια χαρακτήριζε ως φυσικό της πλεονέκτημα στη συνεργασία με τη Ρωσία».

Ακόμη, η κ. Ζαχάροβα επεσήμανε στο σχόλιό της πως η ρωσική πλευρά έδωσε «προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο “μαζική εισβολή” κ.α.».

Και καταλήγει πως «η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ. Μας αποδίδουν δήθεν “ενεργειακό εκβιασμό”, διακηρύσσουν ως στόχο την τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι αδιάκοπες προμήθειες του οποίου επί δεκαετίες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα για τον εθνικό ενεργειακό τομέα. Με τη συλλογική ντιρεκτίβα των Βρυξελλών, ο ελληνικός ουρανός έκλεισε για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες».

Σχετικά Άρθρα