Η Google θα χρησιμοποιήσει χώρους γραφείων στην Πολωνία για να υποστηρίξει Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Google θα χρησιμοποιήσει χώρους γραφείων στην Πολωνία για Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ θα προσφέρει και άλλους πόρους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το Startups Campus της στη Βαρσοβία ως χώρο για μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν νομικές και ψυχολογικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google υποσχέθηκε βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τοπικούς οργανισμούς που βοηθούν Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία. 

«Καθώς οι ανάγκες όσων επηρεάζονται από τον πόλεμο αλλάζουν, θα εξετάσουμε και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες από την έναρξη του πολέμου. Η Airbnb την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε να στεγάσει 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες και η Uber πρόσφερε δωρεάν διαδρομές μεταξύ των συνόρων Ουκρανίας-Πολωνίας.

Η Google, η οποία άνοιξε το πρώτο της γραφείο στην Πολωνία πριν από 15 χρόνια, έχει γραφεία σε δύο πολωνικές πόλεις: τη Βαρσοβία και το Βρότσλαβ.

Σχετικά Άρθρα