Συνολικά 10.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φθάσει έως τώρα στην Ιταλία

 Συνολικά 10.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φθάσει έως τώρα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, έως τώρα έχουν φθάσει στην Ιταλία 10.000 Ουκρανοί πρόσφυγες. Το 50% είναι γυναίκες και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι, παιδιά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ουκρανών προσφύγων φθάνει στην Ιταλία οδικώς από τη Σλοβενία και ο αριθμός τους, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, παρουσιάζει διαρκή αύξηση.

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι Ουκρανοί που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο και αποφασίζουν να έλθουν στην Ιταλία, φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία ήδη ζουν και εργάζονται στις διάφορες πόλεις της χώρας.

«Το φαινόμενο, στη φάση αυτή είναι απόλυτα διαχειρίσιμο», τόνισε ο Κούρτσιο. Κινητοποιούνται, πάντως, και οι ιταλικοί δήμοι: στη Βενετία, ο ίδιος ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο αποφάσισε να φιλοξενήσει στην κατοικία του δυο Ουκρανές με τα τρία παιδιά τους.

Στο Μιλάνο, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα φιλοξενίας αστέγων άνοιξε τις πύλες του στους Ουκρανούς πρόσφυγες ενώ στη Ρώμη, από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατεθεί συνολικά δεκαπέντε ξενοδοχεία.

Σχετικά Άρθρα