Ελβετία: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στα κρυπτονομίσματα

 Ελβετία: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στα κρυπτονομίσματα

Η Ελβετία σκοπεύει να παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε crypto που βρίσκονται εντός των συνόρων της και τα οποία ανήκουν σε Ρώσους και ρωσικές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο τελευταίο πακέτο μέτρων σε βάρος νομικών και φυσικών προσώπων από τη Ρωσία, που αποφασίστηκε την Παρασκευή, θα περιλαμβάνονται και διατάξεις κατά της διαφυγής από τις κυρώσεις μέσω της χρήσης κρυπτονομισμάτων.

Η Ελβετία έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα στον κόσμο για χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain.

Πώς θα λειτουργήσει ο περιορισμός

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνει ένα επιπλέον βήμα κατά των assets σε κρυπτονομίσματα, επειδή η χώρα θέλει να «προστατεύσει την ακεραιότητα» της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων της.

«Όσοι κρατούν το κρυπτογραφικό κλειδί οι ίδιοι, όπου κι αν βρίσκονται είναι σχεδόν αδύνατο να τους ταυτοποιήσουμε», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος. «Αλλά αν χρησιμοποιούν υπηρεσίες κρυπτογράφησης, μπορούμε να στοχεύσουμε στα σημεία εξυπηρέτησης, όπως τα ανταλλακτήρια».

Σχετικά Άρθρα