ΤΩΡΑ: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Χάρκοβο

 ΤΩΡΑ: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Χάρκοβο

Φωτό: Anton Gerashchenko

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι τα στρατεύματά του έχουν πλέον καταλάβει την πόλη Χερσών της νότιας Ουκρανίας. Τα τελευταία λεπτά, ωστόσο, ξένα δίκτυα μεταδίδουν πως σώμα ρώσων αλεξιπτωτιστών έπεσαν στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία.

Εάν η Χερσώνα έχει πέσει, θα την καθιστούσε τη μεγαλύτερη στην Ουκρανία που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναφέραμε ότι ρωσικά στρατεύματα είχαν εμφανιστεί στους δρόμους της πόλης και ότι ο δήμαρχος της είπε ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός και το λιμάνι της Χερσών είχαν καταληφθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN αναφέρει ότι μια επίθεση με ρουκέτα στο Χάρκοβο έπληξε το κτίριο του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος στην πόλη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegramενός συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης φαίνεται να δείχνει ένα κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες.

Ο Anton Geraschenko, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, λέει ότι ένα κτίριο που ανήκει στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Karazin απέναντι είναι επίσης αναμμένο μετά την επίθεση.

Το BBC δεν έχει ακόμη μπορέσει να επαληθεύσει ανεξάρτητα το βίντεο.

Σχετικά Άρθρα