Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

 Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο, 5 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα Τετάρτη, 2 Μαρτίου, η Επιτροπή των Ειδικών συνεδρίαζε και είχε γίνει γνωστό ήδη πως οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το «πράσινο φως» για άρση της χρήσης μάσκας στους ανοιχτούς χώρους.

Ουκρανία: Αδειάζουν από ιώδιο τα φαρμακεία στο Βέλγιο λόγω του φόβου για πυρηνικό πόλεμο

Σε συνέχεια λοιπόν, της συνεδρίασης της Επιτροπής, το υπουργείο ανακοίνωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αν και παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τις μάσκες
«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Σχετικά Άρθρα