Επίδομα Πάσχα: Δικαιούχοι και κριτήρια – Έρχονται ανακοινώσεις

 Επίδομα Πάσχα: Δικαιούχοι και κριτήρια – Έρχονται ανακοινώσεις

Το ενδεχόμενο να δώσει έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα 2022  εξετάζει ακόμα η κυβέρνηση.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε για το αν τελικά θα δοθεί και απάντησε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν «σύντομα και γρήγορα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ:

«Αναζητούμε αυτού του είδους τη στήριξη. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία, γιατί οι δυσκολίες είναι τεράστιος, μην κρυβόμαστε, και φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, σύντομα και γρήγορα θα είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα.»

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σχεδιασμός είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με συνέπειες της πρωτοφανούς ακρίβειας.

Δικαιούχοι και κριτήρια για το επίδομα Πάσχα

Ο σχεδιασμός ήταν να υπάρξει ένα έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022 σε ορισμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι δικαιούχοι θα ήταν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.500 ευρώ έως 7.500 ευρώ. Δηλαδή όσοι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα (500 ευρώ περίπου). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μία πηγή εισοδήματος και προτεραιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι, όσοι παίρνουν προνοιακά επιδόματα και χαμηλούς μισθούς.

Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων. Αυτή τη στιγμή όμως το συγκεκριμένο επίδομα είναι στον αέρα και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν τελικά θα πληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα