Απώλειες 1% για τον χρυσό μετά τα υψηλά 13 μηνών

 Απώλειες 1% για τον χρυσό μετά τα υψηλά 13 μηνών

Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έχοντας στο μεταξύ πιάσει υψηλά 13 μηνών, που το έφεραν μία ανάσα από τα 1.950 δολάρια/ουγγιά.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.922,3 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,1% ή 21,5 δολαρίων/ουγγιά.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η αιτία των απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο είναι οι ελπίδες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με στόχο την κατάπαυση του πυρός, ωστόσο ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya, τονίζει πως «η ανοδική τάση θα παραμείνει στο προσκήνιο για όσο μαίνονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία».

«Οι τιμές του χρυσού θα παραμείνουν αρκετά ευαίσθητες σε σχέση με τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη, όμως θα πρέπει να θεωρούμε πιθανή μία ακόμα πιο ανοδική πορεία, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν θα φύγουν εύκολα από το κάδρο».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 1,4% στα 25,19 δολάρια/ουγγιά μετά το χθεσινό ράλι κατά 4,8%, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Μαΐου διαμορφώθηκε στα 4,66 δολάρια/λίβρα με κέρδη 1,5%.

Παρόμοια εικόνα και για την πλατίνα Ιουνίου, η οποία έκλεισε στα 1.068 δολάρια/ουγγιά με άνοδο 1,5%, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.664 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας νέο «άλμα» 5%.

Σχετικά Άρθρα