Μητσοτάκης για Βελόπουλο: Θλιβερό ότι υπάρχει στη Βουλή κόμμα που θαυμάζει τον Πούτιν

 Μητσοτάκης για Βελόπουλο: Θλιβερό ότι υπάρχει στη Βουλή κόμμα που θαυμάζει τον Πούτιν

Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκρυψε τη βαθιά απογοήτευσή του για όσα άκουσε προηγουμένως από τους αρχηγούς του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 αναφορικά με τη κατάσταση στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» το γεγονός ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει κόμμα που εκφράζει τον θαυμασμό του Πούτιν (η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου).

«Ο κ. Βαρουφάκης μας είπε πόσα διαπραγματευτικά γαλόνια έχει. Φαντάζομαι ότι δεν διαφωνείτε με την αποστολή αμυντικού υλικού και θα συνιστούσα να εξευτελίζεστε εντός και όχι εκτός Ελλάδος με σχόλια περί Φιλανδοποίησης», είπε για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφακη.

Κων. Φίλης στο libre: Το στρατηγικό δόγμα της Ελλάδας έχει αλλάξει – Ο εγκλωβισμένος Πούτιν και οι τρόποι διεξόδου

Το ίδιο οξύς εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και  για τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας: «Θεωρώ θλιβερό γεγονός ότι υπάρχει κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο που εκφράζει το θαυμασμό του στο πολιτικό μεγαλείο του Πούτιν».

«Είναι ξεκάθαρο ποιος εκφράζει τι και ποιος υπερασπίζετε ποια θέση. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την λύπη μου», σχολιάσε για όσα επιμένει να λέει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και οι συν αυτώ λοιποί πουτινολάγνοι. Οσον αφορά το ΚΚΕ, αρκέστηκε να πει ότι  «η αντίληψή του για την Ιστορία και ιστορικά τεκταινόμενα είναι γνωστή».

«Συγκράτησα ωστόσο κύριε γενικέ γραμματέα ότι Ρωσία και Ουκρανία έζησαν ειρηνικά τις δεκαετίες της Σοβιετικής Ενωσης, εκτός βέβαια από την περίοδο του λιμού με τις χιλιάδες δολοφονίες που έκανε ο Στάλιν», παρατήρησε με νόημα ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Κουτσούμπα.

Κατά άλλα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε  την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ υπήρξε ξεκάθαρη καταδίκη της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και συμφωνία ότι η ΕΕ έπρεπε να πάρει ένα αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων.

«Οι εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές που θα αδικούσαμε τη συζήτηση αν δεν επιδιώκαμε περισσότερες συνθέσεις», συνέχισε και αναγνώρισε ότι «δικαιολογημένα ασκήσατε κριτική για το γεγονός ότι η ΕΕ επέδειξε ενδεχομένως αμηχανία ή έλλειψη αντίληψης των γεωπολιτικών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα έπρεπε να σας κατατάσσει και εσάς στο στρατόπεδο εκείνων που θεωρούν ορθή την επιχειρηματολογία για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Στο στρατόπεδο όσων έχουν ασκήσει κατά καιρούς λελογισμένη κριτική για την ΕΕ, να πω ότι η ΕΕ τα τελευταία χρόνια επέδειξε συνολικά εξαιρετικά αντανακλαστικά».

Πηγή: Protagon.gr

Σχετικά Άρθρα