Στο εδώλιο προπονητής για απόπειρα βιασμού ανήλικης

 Στο εδώλιο προπονητής για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Νέα υπόθεση #metoo: Στις 6 Ιουνίου θα κάτσει στο εδώλιο προπονητής στίβου, που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο προπονητής στίβου από το Αγρίνιο κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ανήλικης αθλήτριας, που – σύμφωνα με την καταγγελία – συνέβη το καλοκαίρι του 2007.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας στις 6 Ιουνίου, όμως οι ενδείξεις ενοχής είναι πολλές και γι΄αυτό ο κατηγορούμενος έχει ήδη τιμωρηθεί με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αναγκαστική παρουσία κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς και απαγόρευση επικοινωνίας, προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά του προπονητή στάθηκε στο ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ υπήρξε προσπάθεια να αποδειχτεί ότι ο κατηγορούμενος δεν συνεργαζόταν με την αθλήτρια το 2007. Η υπερασπιστική του γραμμή δεν… έπιασε, αφού οι μάρτυρες τόνισαν ότι είχε στενή σχέση με την παθούσα και ότι φρόντιζε, με αφορμή τις ασκήσεις, να θωπεύει τα κορίτσια.

Πάντως, σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να εκτελέσει το κακούργημα του βιασμού και δεν τα κατάφερε λόγω αιτιών που δεν ήταν στη θέλησή του. Στην δικογραφία υπάρχουν και γραπτά μηνύματα, στα οποία ο προπονητής περιγράφει στην κοπέλα την ερωτική του επιθυμία με χυδαίες εκφράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση θα εξεταστεί σε λίγους μήνες και μπαίνει στη λίστα των καταγγελιών στο πλαίσιο του #metoo.

Σχετικά Άρθρα