Στα 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις – Σφοδρές μάχες στις ουκρανικές πόλεις

 Στα 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις – Σφοδρές μάχες στις ουκρανικές πόλεις

Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα, υποστήριξε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Λίγη μόνον ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι εξάωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το CNN, πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι, στο ανατολικό Κίεβο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης αυτής έγραψε στο Facebook ότι σημειώθηκε αεροπορική επίθεση και πως αυτή είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα