Κρεμλίνο: Στο τέλος της πολεμικής επιχείρησης θα γίνουν σχόλια για την αποτελεσματικότητά της

 Κρεμλίνο: Στο τέλος της πολεμικής επιχείρησης θα γίνουν σχόλια για την αποτελεσματικότητά της

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για τα αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς οι εχθροπραξίες μπήκαν στην πέμπτη ημέρα τους.

Η Ρωσία επιτέθηκε στη γείτονά της νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με το επιχείρημα ότι υπερασπιζόταν τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες αποσχίστηκαν από την Ουκρανία λίγο μετά το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο. Η Ουκρανία είπε ότι η ρωσική επιχείρηση ήταν εντελώς απρόκλητη.

Άρθρο Κοτζιά: Μια διαφορετική σκοπιά – Η γεωπολιτική του Ουκρανικού και ο νεοτσαρισμός

«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα αποτελέσματα της επιχείρησης ή την αποτελεσματικότητά της – πρέπει να περιμένουμε το τέλος της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία τη Δευτέρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εν τω μεταξύ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να χτυπούν ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες και να προελαύνουν μαζί με τα στρατεύματα της ΛΔΚ και του LPR.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των κρατών μελών της ΕΕ, επέβαλαν νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το Λονδίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε παραδώσει όπλα στο Κίεβο λίγο μετά τη ρωσική επίθεση, ενώ η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποσχέθηκαν να κάνουν το ίδιο.

Πηγή: rt.com

Σχετικά Άρθρα