Τελευταίες εξελίξεις: Στη Λευκορωσία ρωσική αντιπροσωπεία για συνομιλίες με ουκρανούς αξιωματούχους – Ζελένσκι: Όχι διαπραγματεύσεις στο Μινσκ

 Τελευταίες εξελίξεις: Στη Λευκορωσία ρωσική αντιπροσωπεία για συνομιλίες με ουκρανούς αξιωματούχους – Ζελένσκι: Όχι διαπραγματεύσεις στο Μινσκ

Την άφιξη στη Λευκορωσία ρωσικής αντιπροσωπείας προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής το Κρεμλίνο. Εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας πρόσθεσε ότι στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία είναι έτοιμη «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσθέτοντας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε:

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και στην πόλη Γόμελ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είχαν προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση των αντιπροσωπειών και πλέον ασχολούνται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Ζελένσκι: Όχι σε συνομιλίες στο Μινσκ

Την νέα διαφωνία του με το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξηγώντας σε διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής ότι η άρνησή του αυτή οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία είπε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία παραμένει ανοιχτή σε διάλογο αλλά σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες, δηλαδή, που δεν έχουν επιδείξει επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Το διάγγελμα του Ζελενέσκι ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σχετικά Άρθρα