Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να επιτεθούν “από όλες τις πλευρές”

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να επιτεθούν “από όλες τις πλευρές”

Όλες οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν σήμερα εντολή να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση, έπειτα από μια προσωρινή διακοπή χθες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Επαναλαμβάνοντας ανάλογα σχόλια που έκανε νωρίτερα το Κρεμλίνο και πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξήγησε πως η χθεσινή παύση έγινε εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφότου η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

Το ίδιο το Κίεβο έσπευσε βέβαια από την πλευρά του σήμερα να διαβεβαιώσει ότι δεν λέει «όχι» στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα αλλά μόνο στα ρωσικά τελεσίγραφα.

Μόσχα και Κίεβο βρέθηκαν σήμερα να ανταλλάσσουν όχι μόνο πραγματικά πυρά αλλά και κατηγορίες γύρω από το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι «εκτροχίασε» μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις.

Κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έσπευσε πάντως σήμερα να διαψεύσει κατηγορηματικά όσα καταγγέλλει η ρωσική πλευρά.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε:

  • ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός πως οι Ρώσοι εισβολείς είχαν διακόψει χθες τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις
  • και ότι η ουκρανική πλευρά επιθυμεί μεν μια κατάπαυση του πυρός που θα ανοίξει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μπορεί να αποδεχθεί τα τελεσίγραφα που θέλει να της επιβάλει η Μόσχα.

Σχετικά Άρθρα