Ακυρώνονται παραστάσεις ρωσικού μπαλέτου σε πόλεις της Αγγλίας

 Ακυρώνονται παραστάσεις ρωσικού μπαλέτου σε πόλεις της Αγγλίας

Οι παραστάσεις του Ρωσικού Κρατικού Μπαλέτου στα θέατρα του Νορθάμπτον και του Γουλβερχάμπτον ακυρώθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση «είναι απολύτως η σωστή, δεδομένων των συνθηκών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεγάλο θέατρο του Γουλβερχάμπτον. Το μπαλέτο επρόκειτο να εμφανιστεί για τρεις ημέρες από τη Δευτέρα.

Οι Royal και Derngate στο Νορθάμπτον δήλωσαν ότι ακύρωσαν τις παραστάσεις του Σαββάτου από την εταιρεία. Μέλη της ουκρανικής κοινότητας στο Γουλβερχάμπτον είχαν προηγουμένως ζητήσει να ακυρωθεί η επίσκεψη στην πόλη.

«Θα νομίζαμε ότι θα έδειχναν κάποια συμπόνια στην κοινότητά μας», δήλωσε ο Άντριου Ντούντα, πρόεδρος του παραρτήματος του Συνδέσμου Ουκρανών πριν από την ακύρωση.

Το θέατρο ανέφερε ότι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης, των παραγωγών και των πρακτόρων είχαν λάβει χώρα από την Πέμπτη. Η ακύρωση θα έχει «σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο», πρόσθεσε, μετά το κλείσιμό της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε όλους τους πελάτες που αγόρασαν εισιτήρια για το μπαλέτο στο Γουλβερχάμπτον και το Νορθάμπτον έχουν υποσχεθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Σχετικά Άρθρα