Γερμανία: Αρνείται να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία

 Γερμανία: Αρνείται να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ επαναβεβαίωσε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιτίθεται σε ενδεχόμενη παράδοση όπλων στην Ουκρανία, παραμένει ωστόσο σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης προσφυγικών ροών.

«Δεν εγκρίνουμε την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό», δήλωσε η κυρία Φέζερ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, κληθείσα να σχολιάσει νέο αίτημα του Κιέβου.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα προσφυγικών ροών από την Ουκρανία, η υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία «είναι ασφαλώς σε ετοιμότητα και ήδη προετοιμασμένη για αυτό το οποίο θα έρθει τώρα», επισημαίνοντας ότι οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία, για την περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας. Οι δήμοι και οι κοινότητες εξέφρασαν μάλιστα τη βούλησή τους να βοηθήσουν αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πρόσθεσε η κυρία Φέζερ, αλλά διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα στηριχτούν οι γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, προκειμένου να φιλοξενήσουν ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Αναφερόμενη στον κίνδυνο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, η Νάνσι Φέζερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος θα είναι η Ουκρανία, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι και η Γερμανία έχει θωρακιστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Σχετικά Άρθρα