Αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία

 Αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Εκατοντάδες διαδηλωτές στην οδό Νικηφόρου Λύτρα στο Ψυχικό, όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με τον πόλεμο που διεξάγεται σε ουκρανικό έδαφος, έπειτα από τη στρατιωτική εισβολή της Μόσχας. 

Σε σχετικά καλέσματα είχαν προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι μετά τη συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, «κάλεσμα υπέρ της ειρήνης» και κατά του πολέμου έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας «Όχι στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη». Σύμφωνα με το κάλεσμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί της Πέμπτης διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Με σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της KNE κάλεσαν στη συγκέντρωση. Μεταξύ άλλων, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημείωσε πως «η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών. Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο…».

Σχετικά Άρθρα