Πόλεμος στην Ουκρανία – Έξω από το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα – Διαδηλώσεις κατά της εισβολής

 Πόλεμος στην Ουκρανία – Έξω από το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα – Διαδηλώσεις κατά της  εισβολής

Ρώσοι κομάντος κατέλαβαν το αεροδρόμιο Αντόνοφ που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από το Κίεβο, όπως μετέδωσε νωριτερα το CNN.

Το CNN μετέδωσε από την περιοχή με τους αλεξιπτωτιστές να φαίνονται στα πλάνα. Οι Ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι 20 ελικόπτερα καθώς και αεροσκάφη MI-8 έχουν ρίξει αλεξιπτωτιστές στο ξενοδοχείο Hostomel που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Την κατάληψη του αεροδρομίου έξω από το Κίεβο επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε και για σφοδρή μάχη στο Τσερνόμπιλ που σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Ανάλυση: Ευρώπη, απούσα, διχασμένη και αμήχανη- Το Ουκρανικό και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Όπως αναφέρει το Newsweek οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Κίεβο θα πέσει εντός 96 ωρών Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy, συμφώνησε με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών.

Την ίδια ώρα πολίτες από όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν κατά της εισβολής ακόμη και στην Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα