Newsweek: Το Κίεβο μπορεί να πέσει εντός 96 ωρών

 Newsweek: Το Κίεβο μπορεί να πέσει εντός 96 ωρών

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το Κίεβο θα πέσει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων εντός των προσεχών ημερών και η αντίσταση της χώρας θα εξουδετερωθεί αποτελεσματικά σύντομα.

Οι αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι η εστίαση της Μόσχας, όπως αποκαλύπτεται στις αναφορές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποστρατιωτικοποίηση» της γειτονικής χώρας, θα ήταν να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν ή να καταστραφούν. Αναμένουν ότι το Κίεβο θα καταληφθεί εντός 96 ωρών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ηγεσία της Ουκρανίας σε περίπου μία εβδομάδα.

https://twitter.com/OSINT_Ukraine/status/1496897922436243527

Παρόμοιο συναίσθημα εξέφρασε και ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με εκτενή εμπειρία σε σχέση με τη Ρωσία.

«Αφού τελειώσει η αεροπορία και το πυροβολικό και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει σε λίγες μόνο ημέρες», δήλωσε στο Newsweek.

«Ο στρατός μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, «αλλά αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει  πολύ».

Στη συνέχεια, ο ανώτερος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είπε ότι τα επόμενα στάδια μπορεί να καθοριστούν από την ικανότητα και την προθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να διακινδυνεύσει να προκαλέσει περαιτέρω τη Μόσχας.

Σχετικά Άρθρα