Σε 48 ώρες η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -Ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ζελένσκι

 Σε 48 ώρες η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -Ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ζελένσκι

Για στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Ουκρανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού Newsweek.

Το Newsweek, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως πηγή του αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει λάβει την προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει πιθανότατα μια εισβολή μέσα σε 48 ώρες, βάσει αμερικανικών πληροφοριών», είπε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση του ζητήματος.

«Επιπρόσθετα», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «υπάρχουν αναφορές για ρωσικές παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου σήμερα». Πηγή από το περιβάλλον της κυβέρνησης Ζελένσκι επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι πράγματι έχει ληφθεί μια τέτοια προειδοποίηση.

Η ουκρανική Βουλή ενέκρινε «πολεμικό προϋπολογισμό»

Η ουκρανική Βουλή επίσης, ενέκρινε το απόγευμα της Τετάρτης έκτακτο «πολεμικό προϋπολογισμό» και επιπλέον κονδύλια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ρωσικής παρέμβασης εντός των συνόρων της. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η χώρα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Reuters: Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό καθ’ οδόν προς το Ντονέτσκ

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος, του οποίου τη μαρτυρία επικαλείται το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν αμέσως. Παράλληλα, η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα