Ουκρανία: Μαζική ρωσική εισβολή τις επόμενες 48 ώρες λένε πάλι οι ΗΠΑ

 Ουκρανία: Μαζική ρωσική εισβολή τις επόμενες 48 ώρες λένε πάλι οι ΗΠΑ

«Ώρα μηδέν» για την Ουκρανία βλέπουν οι ΗΠΑ , οι οποίες προβλέπουν… πόλεμο εντός 48 ωρών.

Τα τελευταία 24ωρα συνέβησαν όσα προμηνύονταν εδώ και μήνες στον απόηχο της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Ο Πούτιν σε ρόλο Τσάρου εκμηδενίζει τη συμφωνία του Μινσκ και κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ντονμπας.

Η δράση της Ρωσίας φέρνει την αντίδραση της Δύσης. «Πυρετός» σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ κρούουν των κώδωνα στην Ουκρανία: Προετοιμαστείτε για επίθεση εντός 48 ωρών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsweek, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους πληροφοριών των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε την Τετάρτη (23/2) τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για το ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική χώρα εντός των επόμενων 48 ωρών.

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση στο newsweek.

«Επιπλέον», πρόσθεσε πως «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πετώντας αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία».

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση, αλλά σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα