Ηλικιωμένος πυροβολούσε drone γιατί νόμιζε ότι ψεκάζει το κτήμα του

 Ηλικιωμένος πυροβολούσε drone γιατί νόμιζε ότι ψεκάζει το κτήμα του

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για τη κατηγορία του άσκοπου πυροβολισμού, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος στην προσπάθειά του να «προστατέψει» το αγρόκτημά του, το οποίο απειλούνταν από… ένα drone, άρχισε να το πυροβολεί με την καραμπίνα του, αφού νόμιζε πως αυτό ψέκαζε τα φυτά του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Θέρμης, όπου είχαν βρεθεί δύο πολιτικοί μηχανικοί, οι οποίοι χειρίζονταν το drone και φωτογράφιζαν το διπλανό αγρόκτημα για να φτιάξουν μακέτες. Στη συνέχεια, άκουσαν τους πυροβολισμούς του ηλικιωμένου, κι αμέσως απενεργοποίησαν το drone και το προσγείωσαν στο έδαφος. Ο ηλικιωμένος, φανερά εκνευρισμένος τους πλησίασε και άρχισε να τους βρίζει, ενώ μάλιστα τους απείλησε και με την καραμπίνα του.

Θρίλερ με τουρκικά F-16 στον Άραξο

Ο ίδιος, υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν κατάλαβε τι έκανε εκείνη την στιγμή, και πως κατείχε το όπλο καθώς ήταν πρώην κυνηγός.

Τα δυο άτομα που ήρθαν αντιμέτωπα με το… πρωτοφανές περιστατικό, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τους, αφού παρέθεσαν τα γεγονότα σημείωσαν ότι δεν θα επιθυμούσαν την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

Σχετικά Άρθρα