Όρμηξε στην UEFA ο Μπόρις Τζόνσον: Αδιανόητο να γίνουν αθλητικά γεγονότα στην Ρωσία που εισβάλει στα εδάφη άλλης χώρας

 Όρμηξε στην UEFA ο Μπόρις Τζόνσον: Αδιανόητο να  γίνουν αθλητικά γεγονότα στην Ρωσία που εισβάλει στα εδάφη άλλης χώρας

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η UEFA παρακολουθεί τις εξελίξεις στα σύνορα της Ουκρανίας (οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει στρατό και είναι έτοιμοι να πατήσουν το “κουμπί” του πολέμου), μιας κι ο φετινός τελικός του Champions League (28 Μαΐου) έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Ρωσία.

Μάλιστα, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σκέψεις μεταφοράς του τελικού στο Γουέμπλεϊ. Ωστόσο η UEFA -προς το παρόν- δεν σχεδιάζει αλλαγή έδρας στον τελικό του Champions League.

Μία τοποθεσία για την οποία, μετά τα χθεσινά γεγονότα, πολλοί έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν, διαπιστώνοντας την ανάγκη να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις. «Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς και στενά την κατάσταση. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της έδρας του τελικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον -με ομιλία του στο κοινοβούλιο της Βρετανίας- ζήτησε από την UEFA να μην επιτραπεί η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Αγία Πετρούπολη.

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο να διεξαχθούν σημαντικά αθλητικά γεγονότα στην Ρωσία, που εισβάλει στα εδάφη μιας άλλης χώρας», ήταν το μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα