Γάλλος ΥΠΕΞ: Ανοικτή η πόρτα της διπλωματίας με την Ρωσία

 Γάλλος ΥΠΕΞ: Ανοικτή η πόρτα της διπλωματίας με την Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δηλώνει ότι οι πόρτες της διπλωματίας με την Ρωσία παραμένουν ανοικτές, παρά το πακέτο κυρώσεων που επέβαλε στη Μόσχα η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία για διπλωματική λύση στην συνεχιζόμενη κρίση γύρω από την Ουκρανία, παρά τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος διπλωμάτης ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ομόφωνα συμφώνησαν σε πακέτο κυρώσεων μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο Πούτιν της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών, την Δευτέρα (21/02).

«Παρά τη σταθερότητά μας στο θέμα των κυρώσεων, η πόρτα της διπλωματίας είναι πάντα ανοικτή» δήλωσε ο Λε Ντριάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να αναφέρουν αυξημένους βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις και να δίνουν εντολή γενικής επιστράτευσης υπό τον φόβο μίας επίθεσης από τον ουκρανικό στρατό.Η εκκένωση των αμάχων του Ντονμπάς, πρώτα των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων, προς την Ρωσίας, ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα