Euroferry Olympia: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τα έγκατα του φλεγόμενου πλοίου – Απομακρύνονται οι ελπίδες για επιζώντες

 Euroferry Olympia: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τα έγκατα του φλεγόμενου πλοίου – Απομακρύνονται οι ελπίδες για επιζώντες

Παρά τις ακραίες συνθήκες, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ ερευνούν τους χώρους του  «Euroferry Olympia» σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας διόδους εισόδου. Σε κάποια σημεία, το πυροθερμικό φορτίο από την καύση των υλικών, κάνει την πρόσβαση αδύνατη. 

Δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Το kathimerini.gr φέρνει στο φως εικόνες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο «Euroferry Olympia». Στις εικόνες αποτυπώνεται καθαρά το σκηνικό χάους που επικρατεί στα έγκατα του πλοίου. Καμένα αυτοκίνητα, το ένα δίπλα στο άλλο, φωτιά και στάχτη. Ενδεικτικές οι αναπνοές των μελών της ομάδας διάσωσης οι οποίες βγαίνουν με δυσκολία. 

η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή του θέση. 

Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, 10 άτομα φέρονται να αγνοούνται, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός.

Σχετικά Άρθρα