Αναστολή έξωσης Παλαιστινίων από το Σέικχ Τζαράχ

 Αναστολή έξωσης Παλαιστινίων από το Σέικχ Τζαράχ

Israeli policemen try to clear Palestinians and activists gathering to demonstrate in the flashpoint neighbourhood of Sheikh Jarrah in Israeli-annexed east Jerusalem on February 18, 2022. – Hundreds of Palestinians face eviction by Israel from homes in Sheikh Jarrah and other east Jerusalem neighbourhoods. Circumstances surrounding the eviction threats vary. (Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP)

Ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει επ’ αόριστον την έξωση της 11μελούς οικογένειας Σαλίμ από το σπίτι τους στη συνοικία Σέικχ Τζαράχ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η οικογένεια Σαλίμ επρόκειτο σύμφωνα με αρχικό ειδοποιητήριο της ισραηλινής αστυνομίας να διωχθεί από το σπίτι της την 1η Μαρτίου ώστε να κατοικηθεί το οίκημα από τον «νέο ιδιοκτήτη» τον ακροδεξιό Γιονατάν Γιοσέφ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερουσαλήμ.

Τελικά σήμερα δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε ότι η έξωση θα πρέπει να ανασταλεί για να δοθεί χρόνος να αποφασίσει επί του θέματος το εφετείο, στο οποίο έχουν προσφύγει δικηγόροι της οικογένειας των Παλαιστινίων.

Εδώ και βδομάδες η υπόθεση της 11μελούς οικογένειας είχε ανεβάσει εκ νέου στα ύψη την ένταση στο Σέικχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ όπου σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων εποίκων και Παλαιστινίων κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ir Amim, σήμερα απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους στο Σέικχ Τζαράχ περίπου 300 οικογένειες Παλαιστινίων με αγωγές που έχουν καταθέσει εναντίον τους μεμονωμένοι Εβραίοι και οργανώσεις Εβραίων εποίκων που επικαλούνται ιδιοκτησιακά δικαιώματα που είχαν στα κτίρια παλιότεροι Εβραίοι κάτοικοι της περιοχής προ 60 ή 70 ετών.

Η γιαγιά της οικογένειας Σαλίμ ζούσε σε αυτό το σπίτι από το 1951.

Σχετικά Άρθρα