Λιζ Τρας: Η αναγνώριση των Ντόνετσκ – Λουχάνσκ σηματοδοτεί περαιτέρω επίθεση στην Ουκρανία

 Λιζ Τρας: Η αναγνώριση των Ντόνετσκ – Λουχάνσκ σηματοδοτεί περαιτέρω επίθεση στην Ουκρανία

Σε ξεκάθαρη καταδίκη της απόφασης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει τη “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ” και τη “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ” ως ανεξάρτητες προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει: “Η αναγνώριση από τον Πρόεδρο Πούτιν της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ’ και της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ’ ως ανεξάρτητων κρατών αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση των δεσμεύσεων της Ρωσίας στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό το βήμα αποτελεί περαιτέρω επίθεση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας του Μινσκ και αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Καταδεικνύει την απόφαση της Ρωσίας να επιλέξει έναν δρόμο αντιπαράθεσης αντί του διαλόγου”.

Καταλήγοντας η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει ότι “Θα συντονίσουμε την απάντησή μας με τους Συμμάχους. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει ατιμώρητη η παραβίαση από τη Ρωσία των διεθνών δεσμεύσεών της”.

Σχετικά Άρθρα