Εξοντωτική αγωγή Μπέου κατά δημοσιογράφου

 Εξοντωτική αγωγή Μπέου κατά δημοσιογράφου

Για προσπάθεια τρομοκράτησης κάνει λόγο ο εναγόμενος, ενώ στο πλευρό του στέκεται η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Aγωγή εις βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, ζητώντας ως αποζημίωση τo εξοντωτικό ποσό των 50.000 ευρώ, κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε ακόμα μια προσπάθεια –όπως καταγγέλλει ο εναγόμενος– να τρομοκρατήσει μέσω αγωγών και μηνύσεων δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους.

Αφορμή ήταν η αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα istigmes.com, του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, ενός ρεπορτάζ της ιστοσελίδας in.gr, το περασμένο καλοκαίρι.

Το ρεπορτάζ αφορούσε καταγγελίες περί ξυλοδαρμού πρώην διαιτητή και ποδοσφαιρικού παράγοντα, κατ’ εντολή του κ. Μπέου, ο οποίος είχε διαψεύσει την εν λόγω καταγγελία. To istigmes.com που δεν είχε υιοθετήσει και σχολιάσει το δημοσίευμα, είχε δημοσιεύσει και την δήλωση διάψευσης του κ. Μπέου στο ρεπορτάζ του in.gr, τηρώντας απόλυτα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θεωρώντας πως το εν λόγω ρεπορτάζ και η διάψευσή του, αφορούσαν τον πρώτο πολίτη του Βόλου, πολιτικό πρόσωπο δηλαδή για το οποίο υπάρχει εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Όπως γράφει το istigmes.com, η εξοντωτική αγωγή του δημάρχου Βόλου εναντίον του Γιάννη Αναστασίου, ήρθε ως κατάληξη μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου κατά την οποία ο Αχιλλέας Μπέος, με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, υβρίζει με ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τον κ. Αναστασίου, ο οποίος εξαιτίας της δημοσιογραφικής και πολιτικής του στάσης απέναντι του, βρίσκεται όπως και άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι στο στόχαστρό του.  

Στο πλευρό του κ. Αναστασίου βρίσκεται η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην οποία κάνει λόγο για προσφιλή μέθοδο δημιουργίας κλίματος «τρομοκρατίας και εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων, πολιτών, πολιτικών κ.λπ. με προφανείς στόχους», τονίζοντας παράλληλα ότι ο δημοσιογράφος «τήρησε απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην παρουσίαση του θέματος» που αναπαρήγαγε.

Η αγωγή θα εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή 25/2. 

Σχετικά Άρθρα