Ανοίγει ο τουρισμός, φεύγουν οι μάσκες – Οι αλλαγές που είναι στο τραπέζι

 Ανοίγει ο τουρισμός, φεύγουν οι μάσκες – Οι αλλαγές που είναι στο τραπέζι

Ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό θα απασχολήσουν την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/02/2022).

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα είναι η πληρότητα σε μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία.

Θρίλερ με τουρκικά F-16 στον Άραξο

Αίτημα του κλάδου είναι να αυξηθεί στο 100%, όπως ισχύει για τα αεροπλάνα. Σχετικά με τις αεροπορικές μετακινήσεις, σκέψεις υπάρχουν στην κυβέρνηση και για την κατάργηση του PLF.

Σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

 Συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είναι σε αρχικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα.

Στο τραπέζι της Επιτροπής είναι και η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει συνωστισμός.

Για τους εσωτερικούς χώρους, δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μάσκας όπως υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό καθώς απάντησε ότι «κάθε εβδομάδα η επιτροπή σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα μεγέθη της πανδημίας και την πορεία της στις άλλες χώρες κάνει τις εισηγήσεις της και με βάση αυτές η κυβέρνηση αποφασίζει βλέποντας την τάση που υπάρχει κα τοποθετούμενη αναλόγως».

Σχετικά Άρθρα