Εντείνονται οι προσπάθειες της Γαλλίας για εξεύρεση διπλωματικής λύσης

 Εντείνονται οι προσπάθειες της Γαλλίας για εξεύρεση διπλωματικής λύσης

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λε Nτριάν θα έχουν αύριο Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν συμφωνήσει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση στην κλιμακούμενη κρίση με διπλωματικό τρόπο.

Ο Πούτιν προς Μακρόν

Ο ρώσος πρόεδρος είχε πει στον Μακρόν ότι η πρόσφατη κλιμάκωση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των δυνάμεων του Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. «Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προβοκάτσιες των ουκρανικών δυνάμεων είναι ο λόγος της κλιμάκωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο και πρόσθεσε ότι στην επικοινωνία τους ο Πούτιν εξέφρασε στον Μακρόν την «σοβαρή ανησυχία» του για την κλιμάκωση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την γαλλική πλευρά, η συζήτηση μεταξύ Πούτιν και Μακρόν, χαρακτηρίστηκε ως «η έσχατη λύση για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα