Διαδήλωση μεταναστών στο Σύνταγμα ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τον νόμο Μηταράκη

 Διαδήλωση μεταναστών στο Σύνταγμα ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τον νόμο Μηταράκη

Διαμαρτυρία ενάντια στις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, ενώ οι διαδηλωτές τάχθηκαν απέναντι στις συμφωνίες του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη με τις κυβερνήσεις του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν.

Τη συγκέντρωση είχε καλέσει το Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές – Τμήμα Ελλάδος με την στήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στις επαναπροωθήσεις (τα pushbacks, όπως έχουν γίνει γνωστές μέσα και από δημοσιεύματα διεθνών μέσων) και τις απελάσεις, ζητούσαν να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες, ενώ κατήγγειλαν τις συμφωνίες με τις κυβερνήσεις Μπαγκλαντές και Πακιστάν.

Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα τόνιζαν ότι τα ίδια αιτήματα θα τεθούν ξανά στο προσκήνιο στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 19 Μαρτίου, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα με τις συμφωνίες για τις «νομιμοποιήσεις» και τις απελάσεις, έχει τοποθετηθεί και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που σε αιχμηρή ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες εργάτες σύγχρονοι σκλάβοι των εργοδοτών με εκβιαστικά συμβόλαια εποχικής εργασίας 9 μηνών σε συνθήκες κάτεργων τύπου Μανωλάδας όπως προωθεί τώρα η κυβέρνηση με διμερείς συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν έγγραφα και δουλειά οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δεν θα επιτρέψουμε τις μαζικές απελάσεις μεταναστών εργατών που ζουν και εργάζονται στην χώρα».

Σχετικά Άρθρα