Euroferry Olympia: Bραχυκύκλωμα η αιτία της φωτιάς;- Τι λένε καπετάνιος και εταιρεία

 Euroferry Olympia: Bραχυκύκλωμα η αιτία της φωτιάς;- Τι λένε καπετάνιος και εταιρεία

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Euroferry Olympia» προσπαθούν να διερευνήσουν οι αρχές, τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καπετάνιος του πλοίου, ο οποίος εξερχόμενος του Λιμενικού Σταθμού και μετά την κατάθεσή του, δήλωσε ότι πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στα γκαράζ το πλοίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κατάθεση του καπετάνιου

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά την κατάθεσή τους το μεσημέρι του Σαββάτου (19/02), μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι πρώτες κουβέντες που είπε ο καπετάνιος, ο οποίος είναι Ιταλός, στην Λιμενική Αρχή Κέρκυρας στην κατάθεσή του, ήταν: “Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε η φωτιά. Αυτό, όμως, που αντιλαμβάνομαι από την πολυετή εμπειρία μου, είναι ότι πιθανότατα να έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στα υπόγεια γκαράζ από κάποιο φορτηγό ψυγείο”.

Έπειτα, ο καπετάνιος δήλωσε πως “χτύπησαν οι αισθητήρες της φωτιάς και τότε άρχισε η κινητοποίηση”, ενώ ανέφερε πως η εκκένωση του πλοίο διατάχθηκε στις 05:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02).

Σημειώνεται πως στην Κέρκυρα ήδη βρίσκονται σήμερα η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, η οποία θα προσπαθήσει να διαλευκάνει το τι ακριβώς έχει συμβεί, όταν καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο πλοίο. Η εν λόγω υπηρεσία θα το πράξει σε συνεργασία με την ομώνυμη ιταλική αρχή.

Στο νησί βρίσκονται, επίσης, και οι συγγενείς των 3 Ελλήνων αγνοουμένων.

Σχετικά Άρθρα