Φλέγεται στον Ατλαντικό φορτηγό σκάφος με 4.000 οχήματα Volkswagen

 Φλέγεται στον Ατλαντικό φορτηγό σκάφος με 4.000 οχήματα Volkswagen

Φωτιά έχει πιάσει ένα φορτηγό πλοίο στον Ατλαντικό, το οποίο μεταφέρει 4.000 αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen.

Το Πορτογαλικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ένα φορτηγό πλοίο που μεταφέρει περίπου 4.000 γερμανικά αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen έπιασε φωτιά στον Ατλαντικό, νότια των Αζορών.

Τα 22 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το μήκους 200 μέτρων σκάφος “Felicity Ace” και είναι ασφαλή, δήλωσε εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Ναυτικού.

Το σκάφος κατευθυνόταν στο Ρόουντ Αϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ξέσπασε από άγνωστη αιτία πυρκαγιά σε ένα από τα καταστρώματα μεταφοράς των αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος του ομίλου VW στο Βόλφσμπουργκ επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το περιπολικό σκάφος “Setúbal” του Πορτογαλικού Ναυτικού έχει καταπλεύσει κοντά στο υπό σημαία Παναμά “Felicity Ace», που βρίσκεται σε απόσταση 170 μιλίων, νοτιοδυτικά του νησιού Φάιαλ, του συμπλέγματος των Αζορών.

Εμπειρογνώμονες από ολλανδική εταιρεία διάσωσης αναμένονται σήμερα στη Λισαβόνα για να εξετάσουν τη δυνατότητα ρυμούλκησης του πλοίου σε λιμάνι, μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα