Άθλος στο φλεγόμενο Euroferry Olympia – Διασώθηκαν ακόμη δύο εγκλωβισμένοι, αγνοούνται άλλοι οκτώ – Σε εξέλιξη η επιχείρηση

 Άθλος στο φλεγόμενο Euroferry Olympia – Διασώθηκαν ακόμη δύο εγκλωβισμένοι, αγνοούνται άλλοι οκτώ – Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος, από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας. Επίσης φέρεται να εντοπίστηκαν άλλοι τρεις ζωντανοί. Ο Βούλγαρος έχει αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού, ενώ ο Τούρκος είναι καλά στην υγεία του. Επίσης έχουν επικοινωνήσει άλλοι τρεις -πιθανότατα Βούλγαροι- με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.

Αυτή την ώρα, οι δύο άνδρες που διασώθηκαν από το γκαράζ του Euroferry Olympia βρίσκονται πλέον στο κατάστρωμα του πλοίου και αναμένουν το ελικόπτερο να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στη στεριά. Πλέον, οι αγνοούμενοι είναι 8.

Πρόκειται για άθλο των διασωστών αλλά και των δύο ανδρών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου από τις 4.25 τα χαράματα, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο Τούρκος και ο Βούλγαρος επικοινώνησαν μέσω κινητού με τις Αρχές και ζήτησαν βοήθεια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στην άμεση επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός. Ανέφερε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται, ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».

Οι προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων συνεχίζονται. Οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ έφτασαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και, φορώντας ειδικό εξοπλισμό, ανέβηκαν στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου.

Αφού έκαναν τη χαρτογράφηση των διόδων, εντόπισαν και διέσωσαν τους δύο, μέχρι στιγμής, αγνοούμενους και συνεχίζουν την έρευνα για άλλους τυχόν εγκλωβισμένους από τους αγνοούμενους.

Πρόκειται για τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, μία πολύ επικίνδυνη διαδικασία, γιατί το πλοίο έχει δεχτεί πάρα πολύ νερό από τις προσπάθειες πυρόσβεσης και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπατάρει και να βυθιστεί.

Σχετικά Άρθρα